Metaverse

Onze teamleden zullen je ondersteunen bij al je projecten in de metaverse, ongeacht of je al actief bent in de metaverse of deze wilt betreden.

Metaversums, deze virtuele entiteiten waarin gebruikers een individueel of collectief bestaan kunnen leiden via hun avatar of digitale tweeling, zullen onze interacties veranderen.

Veel bedrijven hebben zich al aangesloten of zijn van plan zich aan te sluiten bij deze parallelle universums die de proliferatie van virtuele en augmented reality verankeren en nu belangrijke economische vooruitzichten vertegenwoordigen.

De teams van het kantoor, die altijd de meest disruptieve technologische ontwikkelingen hebben gevolgd en al bedrijven adviseren over VR/AR, blockchain, cryptocurrencies en NFT, zijn in staat om aan alle juridische behoeften van de actoren in de metaverse te voldoen:

  • Persoonsgegevens: Aangezien een metaverse een verwerking van zeer gevoelige persoonsgegevens is, is de AVG van toepassing.
  • Intellectueel eigendom: houders van intellectuele eigendomsrechten (auteursrecht) en industriële eigendomsrechten (handelsmerken, modellen) moeten worden beschermd in de metaverse.
  • Burgerlijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid: hoe kan gedrag dat in het echte leven verboden is, worden vastgelegd in de metaverse? Hoe kunnen fraude en identiteitsdiefstal worden voorkomen door het gebruik van avatars in de metaverse?
  • Blockchain en NFT: de metaverse is grotendeels gebaseerd op deze technologie, die het mogelijk maakt om alle transacties te traceren die worden uitgevoerd met de cryptocurrency, het betaalmiddel dat in de metaverse wordt gebruikt.

Kies uw advocaat uit ons team van creatieve advocaten die uw business begrijpen: