NewSpace

De leden van ons team bieden ondersteuning aan NewSpace-actoren, die de ruimtevaartactiviteiten moeten leiden en geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen en nieuwe economische en juridische modellen.

NewSpace verwijst naar het recente fenomeen van de privatisering van buitenaardse activiteiten door nieuwe spelers (SpaceX, Virgin Galactics, enz.) die historisch gezien buiten de sector stonden, waardoor de kaarten opnieuw worden geschud in een industrie en een markt die oorspronkelijk voorbehouden waren aan overheden vanwege hun staatsgezag.

Van ruimteverkenning naar ruimteoperaties. De kwesties die door NewSpace aan de orde worden gesteld, doen de principes teniet die zijn afgeleid van de grote ruimteverdragen die, in de context van de oude ruimte, voornamelijk de ruimteverkenningsactiviteiten regelden, of die nu militair, wetenschappelijk of commercieel waren. Vandaag de dag lijken deze verdragen achterhaald als het gaat om het reguleren van ruimte-exploitatieactiviteiten, die de kern vormen van de uitdagingen van NewSpace.

De expertise van ons kantoor inzake NewSpace komt met name tot uiting in :

  • sectorspecifieke regulering op internationaal, nationaal en Europees niveau
  • het bijstaan van actoren in de sector bij het opstellen en uitvoeren van satellietbouw- en lanceercontracten
  • het opzetten van complexe ruimtevaartprojecten
  • het identificeren en oplossen van problemen die verband houden met de groei van nieuwe commerciële ruimtevaartactiviteiten;
  • ondersteuning van nationale instellingen en organisaties bij internationale samenwerkingsprojecten of auditing van regelgevingssituaties;
  • risicobeheer en verzekeringen voor ruimtevaartprojecten;
  • eigendomskwesties in de ruimte (met inbegrip van intellectuele en industriële eigendom).

Onze deskundige vennoten

Kies uw advocaat uit ons team van creatieve advocaten die uw business begrijpen: