Brexit

Brexit en juridische gevolgen voor uw bedrijf: Ons team staat klaar om u te helpen!

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie op 1 januari 2021 heeft juridische gevolgen. Onze buren overzee vallen voortaan niet meer onder de richtlijnen en verordeningen die in de Unie van toepassing zijn.

Misschien denkt u dat u niet betroffen wordt omdat uw geen vestiging in het Verenigd Koninkrijk heeft of omdat u niet naar het Verenigd Koninkrijk exporteert.

Uw activiteit kan echter direct of indirect verbonden zijn met het grondgebied van het Verenigd Koninkrijk: uw computerservers bevinden zich daar, uw onderaannemers hosten uw gegevens in een daar gevestigde cloud, u beschikt over een gemeenschapsmerk dat u tot nu toe ook in het Verenigd Koninkrijk heeft beschermd …

Op die manier kan elke link tussen uw bedrijf en zelfs de zwakste link met het Verenigd Koninkrijk van invloed zijn.

Nuttige informatie voor uw bedrijf

Op onze website kan u nieuws terugvinden over de juridische gevolgen van de Brexit. We zullen regelmatig nieuwe berichten posten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief of via de sociale netwerken om die berichten meteen te ontvangen:

Persoonlijke ondersteuning

Om te voldoen aan de nieuwe regelgeving die van toepassing is als gevolg van de Brexit, kan het zijn dat uw bedrijf bepaalde administratieve stappen moet nemen, met name met betrekking tot haar intellectuele eigendomsrechten. Het is ook aangewezen dat bedrijven mechanismen voor gegevensoverdracht opzetten.

Ons team helpt u natuurlijk graag bij deze stappen om de best mogelijke overgang te garanderen.

Lexing-Belgium kan ook een beroep doen op zijn Engels bureau om u te helpen.

Enige vraag?

Contacteer ons